Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Яценюка: Луценку краще арештовувати, ніж говорити

Четвер, 10 вересня 2009, 21:15

Заяви голови МВС Юрія Луценко щодо керівництва Нацбанку мають на меті відволікти увагу від провальної економічної політики Кабміну.

Про це заявив заступник глави ради "Фронту змін" Андрій Пишний, повідомляє прес-служба організації.

"Побічним ефектом цієї боротьби за державні гроші, які підуть на виборчу кампанію БЮТ, стане додатковий відтік капіталу з країни, що тільки підсилить девальваційний тиск на гривню", - зазначив він.

"Якби Луценко дійсно хотів зупинити корупцію у вищих ешелонах української влади, він провів би арешти й утримався від коментарів на час слідства", - сказав Пишний.

"Використання міністра внутрішніх справ для тиску уряду на НБУ підтверджує серйозність проблем у бюджетній сфері", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Дії прем’єра Юлії Тимошенко щодо Нацбанку завжди зводилися до отримання додаткових ресурсів, але зараз використовуються дедалі жорсткіші методи досягнення мети, сказав Пишний.

"БЮТ намагається підпорядкувати собі ринок рефінансування й остаточно потіснити на ньому НБУ, повноваження якого останнім часом і так дуже скоротила Рада з подачі Кабміну", - вважають у "Фронті змін".

"Якби НБУ управляв тільки грошима Кабміну, він міг би залежати лише від уряду. Проте він управляє й грошима всіх економічних суб'єктів і населення", – сказав Пишний.

"Саме контроль над ними і хоче перебрати на себе уряд. То давайте запитаємо у вкладників, які досі не можуть зняти гроші зі своїх заморожених депозитів, чи хочуть вони, щоб за збереження їхніх грошей відповідала Тимошенко", - зазначив він.

"Якщо Кабмін досягне свого, то крім зростання цін на 14%, за підрахунками МВФ, уже цього року, країну можуть втягнути в масштабний переділ власності, який відбуватиметься за рахунок спрощеного доступу до бюджетних і кредитних ресурсів однопартійців Тимошенко", – підкреслив Пишний.

Як відомо, раніше Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальних справ проти вищих посадових осіб Нацбанку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування