Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син Кушнарьова: На тому полюванні був невідомий, який і міг вистрілити

П'ятниця, 11 вересня 2009, 11:51

Син Євгена Кушнарьова Андрій намагається знайти будь-які можливості для поновлення розслідування про смерть його батька.

Про це він сказав в інтерв'ю "Газете по-киевски", коментуючи вердикт Верховного Суду, яким було остаточно амністовано обвинувачуваного в убивстві Кушнарьова Дмитра Завального.

"Ми не зупинимося. Зараз консультуємося з адвокатами, будемо працювати з приватними експертами, щоб вони аналізували вже проведені експертизи, шукали будь-які можливості для поновлення справи. Збираємось також звернутися до Європейського суду з прав людини", - сказав син Кушнарьова.

Він зазначив, що рідні Кушнарьова "досі не впевнені, що винен насправді Завальний".

На думку Андрія Кушнарьова, винуватим може бути "будь-який з учасників того полювання".

"Можливо, був ще хтось невідомий, який ніколи не називався... Не можу зрозуміти, чому звинуватили Завального, але в матеріалах справи недостатньо фактів, які доводять його провину. Слідство не відповіло на багато запитань", - сказав він.

Андрій Кушнарьов навів кілька прикладів розбіжностей у словах свідків, а також зміни ними своїх свідчень.

"...Шофер тата теж брехав. Він стверджував, що був на цьому полюванні з рушницею, хоча саме ця рушниця у той момент зберігалася у моєї мами в сейфі - я збирався йому подарувати цей "ствол". Рушницю Андрій Порфирієв отримав на руки вже після смерті мого батька, значить, він не міг стояти в лінії стрільців", - сказав він.

"Виходить, на його місці був хтось інший, невстановлений слідством. Думаю, батьківського водія просто залякали і змусили говорити що потрібно", - додав син Кушнарьова.

Крім того, за його словами, у справі є свідчення мешканців села Червоний Шахтар, в якому розташована дача Завального, які кажуть, що в день того полювання бачили автомобілі, які під'їжджали до будинку Завального вдень в районі 2-3 годин.

"Теоретично я можу собі уявити таку картину - не оцінили тяжкість поранення і повезли батька спочатку додому, щоб приховати інцидент. Марно намагалися надати медичну допомогу якимось приватним способом і тільки потім поїхали в лікарню", - сказав Андрій Кушнарьов.

На його думку, "всі учасники полювання зацікавлені, щоб ця справа була закрита якомога швидше".

Андрій Кушнарьов також стверджує, що, незважаючи на підписку про невиїзд, Завальний, якого звинувачували у вбивстві Кушнарьова з необережності, виїжджав за кордон.

"Знаю, що навіть будучи на підписці, він кілька разів виїжджав за кордон на відпочинок і лікування. Слідчий під власну відповідальність його випускав. Жодних вибачень ні я, ні моя родина від Завального не чули", - сказав він.

Син Кушнарьова також розповів, що колишні водії його батька "вивезли з дачі в Конча-Заспі практично все, крім меблів".

"Усі особисті речі батька, сейфи з документами, навіть одяг. Мама зверталася із заявою до Обухівського райвідділу міліції, але в порушенні кримінальної справи нам відмовили", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...