Україні обіцяють "найвищу якість" у головному аеропорту

П'ятниця, 11 вересня 2009, 15:40
Восени 2011 року планується запустити в роботу новий термінал в аеропорту "Бориспіль", який дозволить забезпечити готовність до прийому "Євро-2012".

Про це заявив віце-прем‘єр Іван Васюник після виїзної наради на об‘єкті, повідомляє його прес-служба.

"Ми досягнули кінцевого погодження термінів введення в експлуатацію терміналу "D" аеропорту "Бориспіль". Ми домовилися, що до 1 жовтня 2011 року генеральний підрядник – турецька компанія – передасть об‘єкт замовнику – аеропорту "Бориспіль", - сказав він.

"А до 30 листопада 2011 року перші пасажири з регулярних рейсів зможуть обслуговуватись. Це дозволить нам повністю забезпечити готовність головного терміналу Євро-2012 до належного прийняття пасажирів. Адже це термінал фінального матчу", - заявив Васюник.

За словами урядовця, із зведенням цього терміналу країна перейде на світові стандарти якості обслуговування пасажирів. "Це термінал найвищої якості", - сказав Васюник.

"Розгортається найшвидшими темпами, перейдені початкові проблеми у відносинах між замовником і генпідрядником, всі земельні роботи виконані, вже більша частина паль забита, і зараз будуть розгортатися роботи на пероні, і на об‘їзних дорогах", - повідомив він.

Також віце-прем‘єр додав, що з квітня наступного року практично вводиться в дію ще один термінал аеропорту "Бориспіль" – термінал "F" площею 19 тисяч квадратних метрів, який "будується фактично за рахунок коштів аеропорту" з випередженням графіка.

"Це дозволить нам зовсім на іншому рівні забезпечити сервіс пасажирів, які будуть прилітати міжнародними рейсами", - додав він.

Віце-прем‘єр також повідомив, що найближчим часом проведе нараду з урегулювання земельних відносин навколо аеропорту "Бориспіль" – перш за все, конфліктів, які "викликають постійні проблеми" для виконання програми підготовки до Євро-2012.

"Ми можемо зараз спостерігати..., коли пасажири з багажем змушені рухатися до терміналу аеропорту "Бориспіль" навіть не 50, і не 100 метрів, а сотні метрів. Ситуація на головній площі (біля терміналу "В") така, що через конфлікти між різними власниками, через непогодженість інфраструктури перед терміналом, страждають пасажири", - сказав Васюник.

"Звичайно нам не треба чекати і спостерігати за знущаннями над пасажирами до 2012 року, коли буде Чемпіонат", - зазначив він і повідомив про план створити в найближчі місяці зону, яка забезпечить безпеку і комфорт для пасажирів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування