Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знає, навіщо атакують Нацбанк

П'ятниця, 11 вересня 2009, 16:09

Президент Віктор Ющенко вважає, що бюджет на 2009 рік можна виконати лише шляхом емісії.

Про це він сказав в інтерв’ю британському виданню"Файненшл Таймз", повідомляє УНІАН

Ющенко переконаний, що такий основний фінансовий документ ніколи не буде виконано.

"Можна точно сказати – неможливо виконати той бюджет, який "намалював" уряд, який прийняла більшість ВР, керована прем’єр-міністром. Іде тотальне невиконання бюджету", – сказав президент.

За його словами, "про катастрофу бюджетного процесу", говорять, зокрема, такі цифри як 20 млрд. грн. невідкомпенсованого ПДВ, стягнуті наперед близько 12 млрд. грн. податків, за сім місяців здійсненої близько 30 млрд. грн. емісії.

Водночас, він констатував, що, на жаль, прем’єр-міністр відмовляється переглядати бюджет країни.

"Я не бачу волі прем’єра щось змінювати у цьому нереалістичному бюджеті. Разом з тим, розгортається ще більш запекла політична боротьба, щоб сформувати тиски різного роду на канали, які могли б компенсувати хоча б певну частину цих проблем", – наголосив Ющенко.

"Країну заполонив непрофесійний некомпетентний бюджет, виконання якого можливо тільки через контроль над НБУ, через емісію, через включення друкарського станка", – сказав президент.

Відповідаючи на запитання щодо останніх атак на НБУ, президент сказав, що це не що інше, як "політична боротьба, не більше, ніж політичний і психологічний тиск".

"Коли НБУ почав займати принципову позицію, ці атаки відновилися", – наголосив Глава держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування