Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка пророкують серйозну кризу через Нацбанк

П'ятниця, 11 вересня 2009, 18:26

Відставка заступника голови Нацбанку Олександра Савченка - втручання політичних сил у роботу керівництва НБУ.

Про це заявив перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш на брифінгу в п'ятницю після засідання РНБО.

"Думаю, що це свідчення того, що Нацбанком почали керувати політики, що Нацбанк втрачає свою незалежність, і що вплив на Нацбанк є надмірним, що може спричинити серйозну кризу", - сказав він.

Гавриш зазначив, що ситуація навколо НБУ не розглядалася на засіданні РНБО.

Також він спростував заяви Савченка про втручання президента Віктора Ющенка у діяльність Нацбанку.

"Думаю, що якщо б президент не проводив відповідні наради щодо монетарних заходів, і якби він не проводив переговори з іноземними інвесторами, у тому числі і з МВФ ми б мали непрогнозовану девальвацію української валюти", - сказав Гавриш.

Він підкреслив, що заява про "будь-які відкати, які проводяться у центробанку", не має під собою жодних підстав.

Як відомо, Олександр Савченко подав у відставку, протестуючи проти втручання у діяльність Нацбанку і неефективної політики керівництва НБУ.

Також перший заступник секретаря РНБО заявив, що публічні звинувачення чиновників Нацбанку можуть мати негативні наслідки для курсу національної валюти.

"Думаю, що навіть якщо і були б причини для того, щоб звинувачувати будь-кого із чиновників НБУ, то вони не повинні були б виглядати як публічний піар будь-кого з керівників правоохоронних органів", - сказав Гавриш.

Він також зазначив, що в зв'язку з ситуацією навколо НБУ, в країні може дискутуватися питання про презумпцію невинності будь-якого громадянина України.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальних справ проти керівництва НБУ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування