НУНС підтримає Тимошенко на виборах тільки в обмін на гарантії

П'ятниця, 11 вересня 2009, 23:21

"Наша Україна-Народна Самооборона" підтримає Юлію Тимошенко на виборах тільки в обмін на підпис під угодою про спільні дії після виборів.

Таку вимогу озвучив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" представник коаліційної частини "НУ-НС" Олександр Третьяков.

За його словами, парламентська фракція "НУ-НС" склала і передала Юлії Тимошенко документ про співробітництво під час виборчої кампанії і після її завершення.

"Уже складено відповідний документ — угода між кандидатом у президенти і фракцією "НУ-НС". Минулого тижня ми його передали прем'єрові. "НУ-НС" буде підтримувати Тимошенко тільки в обмін на підпис під угодою про спільні дії після виборів", — повідомив Третьяков.

На питання про те, які саме питання регулює угода, депутат відповів: "Вектор країни. Європа, НАТО. Парламентсько-президентська республіка. Там відповіді на всі ключові питання. Як ми ведемо кампанію? Що ми робимо після виборів? Як ми бачимо розвиток країни? Як буде формуватися Кабмін? Як будемо поділяти зони відповідальності? Чим буде займатися наша фракція?"

Він підкреслив, що угода фракції "НУ-НС" і Юлії Тимошенко є спробою змусити кандидата на посаду президента точно визначити свою передвиборчу програму.

"Нас не цікавить "одобрямс", ми не хочемо бути під кимсь — Ющенко дав нам гарний урок. Кумирів більше немає. Ми хочемо чітко знати плани кандидата. До виборів", — заявив депутат.

За словами Третьякова, Тимошенко вже дала принципову згоду на підписання документа.

При цьому він визнав, що у фракції "НУ-НС" відсутні будь-які додаткові гарантії виконання підписаної угоди.

"На жаль, страхові компанії на політичному ринку не працюють. Залишається повірити публічному слову і підписові. Ну а у випадку чого — просто подивитися в очі Юлії Володимирівні", — заявив Третьяков.

Він також заявив, що президентові Ющенку варто відмовитися від участі у виборах.

"Віктор Андрійович гідно прийшов у владу. Не буду говорити, як він правив, але сьогодні в нього залишився останній шанс на Вчинок — гідно піти", — переконаний депутат.

На його думку, президент міг би стати медіатором у відносинах двох основних претендентів на владу — Віктора Януковича і Юлії Тимошенко.

"Сьогодні Україні потрібен другий Кучма, який може стати гарантом мирної передачі влади. Якщо ж Ющенко буде грати на чиїйсь стороні, нас може спіткати велике нещастя", — застеріг депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування