Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не буде роздавати гроші й у наступному році

Субота, 12 вересня 2009, 16:57

Уряд не обіцяє в 2010 році стрімкого зростання соціальних виплат і заробітних плат.

Про це повідомила прем'єр Тимошенко в суботу на позачерговому розширеному засіданні уряду з підготовки проекту держбюджету на 2010 рік.

"Якщо ми хочемо утримати на високому рівні шанси відновлення економіки, якщо ми хочемо реальний сектор економіки і забезпечити необхідні витрати розвитку, щоб стрімко не скорочувалися робочі місця на тлі світової кризи, ми також не можемо сьогодні марнотратно відноситися до збільшення соціальних стандартів і соціальних витрат", - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр підкреслила, що головним пріоритетом уряду в 2010 році стане підтримка національної економіки.

"Але в той же час ми робимо маленькі кроки вперед по підвищенню цих соціальних стандартів, але в дуже помірному, консервативному варіанті", - додала вона.

Тимошенко вважає, що громадяни України з розумінням ставляться до таких дій уряду і вибирають, у першу чергу, своєчасну виплату нинішніх заробітних плат, а не закриття підприємства і скорочення робочих місць.

"Коли мова йде про пріоритети, то в першу чергу в нас пріоритет - чітка педантична виплата всіх соціальних витрат – пенсій, заробітних плат, пільг, допомог, їхнє помірне збільшення, але, у той же час, головним пріоритетом залишається підтримка національної економіки", - підкреслила вона.

"У цьому бюджеті немає можливостей, тому що іноді буває в парламенті, займаються передвиборчим популізмом, іноді горлопанством замовлених представників трудових колективів у той час, коли країні необхідна швидка реанімаційна допомога", - резюмувала Тимошенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування