Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вирішили, що Тимошенко перегнула з дефіцитом

Субота, 12 вересня 2009, 19:06

У секретаріаті президента вважають, що уряд пропонує проект держбюджету-2010 з надлишковим дефіцитом

Про це заявив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський.

Він нагадав, що уряд пропонує проект державного бюджету на 2010 рік з дефіцитом на рівні близько 4%, тоді як президент України наполягав на його розмірі до 3%.

"Президент наполягав на тому, щоб в умовах кризи не збільшувати дефіцит бюджету понад 3%. У той же момент обсяг держборгу зростає (відповідно до проекту) на 150 млрд грн", - сказав він журналістам після представлення проекту держбюджету-2010 на засіданні Кабінету міністрів у суботу.

За його словами, стурбованість також викликають джерела наповнення стабілізаційного фонду: відрахування в нього частини ПДВ може погіршити відшкодування цього податку, а направлення у стабфонд коштів податку на прибуток може збільшити ситуацію з авансовим стягуванням цих коштів.

Жуковський також відзначив несвоєчасність ініціативи уряду про встановлення прямих відносин держбюджету з 12 тисячами місцевих бюджетів: кошти будуть розпорошуватися, без забезпечення належної якості держпослуг, наданих населенню.

Як повідомлялося, граничний розмір держборгу на 31 грудня 2009 року встановлений на рівні 192,95 млрд грн. В одному з попередніх варіантом проекту держбюджету-2010 Мінфін пропонував установити граничний розмір держборгу на кінець наступного року на рівні 348,69 млрд грн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...