Мороз став для Симоненка "нареченою-втікачкою"

Понеділок, 14 вересня 2009, 12:27

Представники СПУ не братимуть участь у підписанні Декларації про створення лівого блоку в понеділок.

Про це повідомив координатор переговорів з боку Соцпартії Олексій Маліновський, передає прес-служба СПУ.

У той же час, він зазначив, що з переговорного процесу про формування єдиного лівого блоку партія не виходить.

За його словами, на 15-му з'їзді Соцпартії було прийнято рішення про те, що створювати лівий блок необхідно після президентських виборів.

"Такий підхід найбільш доцільний і зрозумілий виборцю. Ліві сили мають зайти в парламент сильним лівим блоком, і відстоювати у Верховній Раді інтереси людей, соціальні пріоритети", - заявив Маліновський.

"Це для нас найбільш принципово. Тим більше, що фаворити президентської кампанії вже намітилися і претендента від лівих сил серед них, на жаль, немає", - зазначив він.

Він також сказав, що питання про підписання угоди з КПУ, СЛС, ПСПУ, СДПУ(о), "Справедливістю" обговорювалося на нараді перших секретарів обкомів СПУ, на Політраді партії, і така постановка питання про союз з лівими силами була визнана такою, що найбільше відповідає вимогам політичної ситуації.

При цьому Маліновський зазначив, що підписувати Угоду тільки під президентські вибори - нелогічно, тим більше, що низка пропозицій - про входження України до ЄЕП, про надання російській мові статусу другої державної - не знайшли підтримки в переговірників.

Поки ще далеко до конструктива з усіх питань, тому є сенс активізувати питання про створення сильного лівого блоку перед місцевими і парламентськими виборами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування