Ющенко застерігає Тимошенко від краху

Понеділок, 14 вересня 2009, 13:21

Президент Віктор Ющенко закликає уряд відмовитись від популізму при підготовці держбюджету на наступний рік.

Про це заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Президент закликає уряд відмовитись від передвиборчого популізму під час підготовки державного бюджету на 2010 рік. Уряд має взяти на себе мужність і запропонувати країні справедливий бюджет", - наголосила прес-секретар.

За її словами, уряд має зробити акцент у бюджеті-2010 на інвестиціях: "Другий поспіль нереальний бюджет в умовах глобальної економічної кризи стане крахом для української економіки та соціальної сфери".

Ванникова зазначила, що граничний дефіцит бюджету перевищує 3% ВВП, проти чого категорично заперечує президент, оскільки зростання держборгу є серйозною загрозою для фінансової стабільності України.

Прес-секретар підкреслила, що особливе занепокоєння у президента викликає позиція уряду щодо підтримки малого підприємництва.

Ванникова зауважила, що у більшості європейських країн це один з найбільш антикризових інструментів:

"Кабінет міністрів, незважаючи на свої ж численні заяви щодо підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, у проекті бюджету не збільшив видатки на фінансування заходів з реалізації національної програми про сприяння розвитку малого підприємництва".

Прес-секретар нагадала, що проект бюджету на наступний рік передбачає на це таку саму цифру, що і нинішній бюджет - 400 тис. грн.

Ванникова підкреслила, що президент закликає уряд врахувати його принципові зауваження до проекту бюджету, які були направлені прем’єру ще 10 вересня, а також сформувати місцеві бюджети на чинній законодавчий базі.

"Поки не пізно, слід припинити авантюру щодо формування місцевих бюджетів на базі недіючого Бюджетного кодексу – це призведе до фактичного ручного розподілу 12 тис. місцевих бюджетів", - наголосила прес-секретар президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування