Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про викуп заручників "Аріани" не домовилися

Понеділок, 14 вересня 2009, 13:57

Домовленості про звільнення піратами заручників судна "Аріани" з українським екіпажем немає.

Про це заявив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич на брифінгу в Києві в понеділок, коментуючи інформацію про нібито досягнуту домовленість між власником "Аріани" і піратами про суму викупу.

"За інформацією керівництва компанії-оператора, розповсюджена у ЗМІ інформація про досягнення судновласником і піратами домовленості про звільнення заручників, не відповідає дійсності", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Кирилича, переговорний процес складний, але МЗС і компетентні органи продовжують здійснювати всі заходи для якнайшвидшого звільнення заручників.

За інформацією компанії-оператора, на судні достатня кількість палива, продуктів харчування, питної води й медикаментів.

Деталі переговорного процесу не розголошуються, наголосив Кирилич.

Як відомо, сомалійські пірати 2 травня в Аденській затоці захопили судно "Аріана" (прапор - Мальта, компанія-оператор "Alloceans Shipping З. LTD" (Греція). Усі 24 члени екіпажу є громадянами України.

Крім того, Кирилич повідомив, що МЗС України попросило МЗС Росії доручити російському посольству в Конго надати консульську допомогу у зв'язку з катастрофою літака АН-12 у Конго, у результаті якої загинули два українських пілоти.

За його словами, до такого кроку МЗС вдався у зв'язку з відсутністю посольства України в Конго для вирішення цієї ситуації.

Кирилич додав, що на сьогодні виконуються всі організаційно-правові заходи для доставки тіл загиблих пілотів на батьківщину.

Крім того, посольству України в Габоні доручено координувати дії представника компанії, якій належав літак, до вирішення всіх організаційних питань.

Транспортний літак Ан-12 розбився в Конго наприкінці серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування