Україна винесе "розбірки" з Румунією на високий рівень

Понеділок, 14 вересня 2009, 14:43

Україна планує обговорити на міжнародному рівні питання щодо порушень Румунії при реалізації господарської діяльності в дельті Дунаю.

Про це сказав прес-секретар Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич на брифінгу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він поінформував, що з 14 по 18 вересня у Женеві відбудеться 17-е засідання комітету зі впровадження конвенції про оцінювання впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті.

Українську делегацію очолить посол із особливих доручень МЗС України Олексій Шовкопляс.

"Україна відстоюватиме ухвалення таких рішень комітетом з упровадження конвенції, які б змусили румунську сторону припинити діяльність, що руйнує екосистему дельти Дунаю і призводить до транскордонних загроз навколишньому середовищу, зокрема на українській території", - сказав Кирилич.

Він також поінформував, що детальнішу інформацію МЗС України надасть по завершенні цього заходу.

Конвенція з оцінювання впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті була ратифікована Україною у 1999 році, Румунією – у 2001 році.

Вона включає спільні зобов'язання країн із приводу здійснення оцінювання впливу госпдіяльності на навколишнє середовище на ранніх стадіях планування, взаємного інформування і спільних консультацій при розгляді всіх масштабних проектів, які можуть мати вплив на навколишнє середовище.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування