Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київський патріархат зробив крок назустріч Московському

Понеділок, 14 вересня 2009, 15:28

Священний Синод УПЦ Київського Патріархату утворив робочу групу з підготовки діалогу з УПЦ Московського Патріархату.

Така група утворена у відповідь на аналогічне рішення Синоду УПЦ МП, повідомляє прес-служба УПЦ КП.

"Зважаючи на невідкладність справи та необхідність якнайшвидше приступити до початку консультацій між групами щодо підготовки діалогу... синодальне рішення утворити робочу групу було прийняте шляхом обговорення з пристуніми у Києві членами Синоду та телефонного опитування інших його членів. Рішення прийняте одноголосно", - сказано у повідомленні.

Робочу групу очолив ректор Київської православної богословської академії митрополит Переяслав-Хмельницький Димитрій.

До групи також включені єпископ Васильківський Євстратій, архімандрит Єпіфаній, протоієреї Петро Зінич та Олег Маланяк, а також аспірант КПБА Михайло Сивак.

Синод позитивно оцінив рішення УПЦ (МП) розпочати підготовку до діалогу.

"Вважати рішення Священного Синоду УПЦ (МП) про створення робочої групи з підготовки діалогу з УПЦ Київського Патріархату таким, що відкриває шлях до проведення діалогу між нашими Церквами з метою подолання розділення українського православ’я" - сказано у синодальному рішенні.

Планується, що вже у найближчий час робоча група "увійде в контакт з аналогічною групою від УПЦ (МП) з метою організації першої двосторонньої зустрічі". 

Як відомо, 9 вересня на засіданні Священного Синоду УПЦ МП  було ухвалено рішення про початок діалогу з Українською православною церквою Київського патріархату з метою відновлення єдності українського православ’я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування