Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пропонував губернатору Балоги домовитися "по-тихому"?

Понеділок, 14 вересня 2009, 17:28

Тернопільський губернатор Юрій Чижмар звинувачує міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в прикритті зловживань в обласному управлінні міліції.

Про це Чижмар заявив на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Чижмар стверджує, що працівник МВС запропонував йому зустрітися разом з начальниками ГУ МВС України в Тернопільській області, облуправління СБУ, керівництвом прокуратури і міністром, щоб вирішити протистояння між губернатором і управлінням облміліції.

"Я тоді подзвонив міністру і той підтвердив, що метою зустрічі є вийти на "нульовий процес", щоб припинити взаємні обвинувачення. З мого боку – про кримінальні справи, порушені за зловживання в правоохоронних органах, з їх – про автомобіль, що я використовую в службових цілях", - пояснив Чижмар.

"Але це - корупція, коли правоохоронні органи збираються разом із головою суду і міністром, і думають, як вийти на нульовий процес", – обурився губернатор і додав, що відмовився від запропонованої зустрічі.

Після цього, за словами Чижмаря, "з'явилася у підконтрольній МВС програмі на каналі ICTV перекручена інформація з кримінальної справи щодо автомобіля, який я тільки використовую, і по якому списувалося пальне, після чого ми ініціювали порушення кримінальної справи".

"Зрозуміло, що це просто цькування. А тому я вважаю, що міністр Луценко покриває безкарність в органах МВС", – заявив губернатор.

При цьому він додав, що облуправління міліції не виконує рішення судів, зокрема, не надає слідству необхідні документи по кримінальних справах, що порушені за фактами зловживань у МРЕВ при проведенні техогляду автомобілів.

Також Чижмар стверджує, що працівники міліції тиснуть на співробітників СБУ. Губернатор заявив, що повторно звернувся до прем'єра з проханням навести порядок в області.

"На початку серпня я вже звертався до неї і залишав усі документи, але ніякого реагування не відчув. Ті комісії, що приїхали, – вони поїхали дуже тихо, навіть не заїхавши в облдержадміністрацію, тому я вважаю їх необ'єктивними", – сказав Чижмар.

Як відомо, у квітні 2009 року співробітники обласної ДАІ в багажнику службового автомобіля, яким користується Чижмар, знайшли кілька номерних знаків, що належали іншим автомобілям.

На це авто не було відповідних реєстраційних документів, у водія вилучено фальшивий талон про проходження техогляду. За цими фактами розслідувалася кримінальна справа за статтею "використання підроблених документів", яку вже передано в суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: