Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко кажуть, що у них не популізм, а справедливість

Понеділок, 14 вересня 2009, 22:49

В.о. міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що урядовий проект держбюджету-2010 не є популістським.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Цей бюджет не можна назвати популістським, тому що ми соціальні стандарти забезпечуємо на рівні цього року і даємо додаткове зростання на рівень інфляції", - заявив в.о. міністра.

"При цьому є виключно точкові фінансові пропозиції по доплаті працівникам медичної галузі за вислугу років і 15% доплата вчителям шкіл, ПТУ, технікумам та школам інтернатам", - зазначив Уманський.

"Це виключно точкові доплати, вони не є популістськими. Це є вирівнювання і приведення до соціальної справедливості", - наголосив він.

Також, на думку Уманського, уряд переконав представників МВФ в реалістичності бюджетних розрахунків. Він зазначив, що в уряду і МВФ були розбіжності щодо оцінки надходжень від ввізного мита та НДС.

В.о. міністра наголосив, що дефіцит держбюджету на рівні 4% ВВП – "це той рівень, який погоджений з МВФ".

Коментуючи заяви секретаріату президента про те, що уряд у проекті держбюджету не врахував пропозиції глави держави, в.о. міністра сказав: "Мінфін і уряд із задоволенням би дослухалися до пропозицій президента, якщо б ми мали можливість їх опрацювати і якщо б вони надійшли у Мінфін".

"На жаль, за два дні до подання держбюджету ми отримали півтори сторінки пропозицій президента загального характеру, які у фінансовому документі ми не мали можливості врахувати", - наголосив Уманський.

Він заявив, що уряд розгляне пропозиції президента до бюджету на другому чи третьому читанні законопроекту у парламенті, "якщо секретаріат президента сформулює і підготує пропозиції у професійному форматі".

Також коментуючи заяву регіонала Сергія Льовочкіна про те, що "прибуткова частина бюджету узята з космосу", в.о. міністра сказав: "Якщо пан Льовочкін подасть пропозиції щодо оподаткування космосу, ми на другому або третьому читанні також будемо їх розглядати".

В.о. міністра також заявив, що "у бюджеті у якості джерела фінансування дефіциту передбачені поступлення від приватизації приблизно 10 мільярдів гривень".

Також він висловив сподівання, що "всі фракції парламенту знайдуть мужність ухвалити бюджет до нового року". Уманський вважає, що такі документи мають прийматися законом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування