Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко розповів, який у нього інтерес до соціалістів

Вівторок, 15 вересня 2009, 08:55

Бізнесмен Сергій Тігіпко вестиме переговори з соціалістами про підтримку його кандидатури на президентських виборах і сподівається на результат цього тижня.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи намір соціалістів підтримати Тігіпка на виборах президента.

На запитання, як давно він веде переговори з лідером Соцпартії Олександром Морозом про підтримку своєї кандидатури на президентських виборах, Тігіпко сказав:

"У нас були попередні зустрічі. Коли ми їх проводили, ніхто ще не знав, як до пропозиції підтримати мою кандидатуру поставляться регіональні партійні організації СПУ, тому ми нічого серйозно не обговорювали".

"Але після з'їзду більшість членів політради дали добро на роботу зі мною. Для мене те, що СПУ зробила такий крок, було досить несподіваним", - зазначив він.

За словами Тігіпка, соціалісти висунули "певні ідеологічні моменти" як свої умови його підтримки, але з цього приводу потрібно буде ще розмовляти.

"Крім того, якщо вона (підтримка) усе-таки буде, то потрібно чітко розуміти, як реалізувати нашу взаємодію. Усі штаби в мене розгорнуті й активно працюють. Звісно, нам потрібно було раніше це обговорити", - сказав Тігіпко.

"Але почнемо переговори і, думаю, протягом тижня дійдемо до якогось результату", - заявив він.

На запитання, чи не боїться він, що Мороз підведе його, Тігіпко сказав: "Я не можу сказати, що Мороз – ненадійний політик. Він шукає інтерес для партії. У якийсь момент Акела просто промахнувся".

"У цій ситуації мене цікавлять навіть не Мороз чи Соцпартія, вони для мене не аксіома. Соціалісти мають найбільш розгалужену партійну систему, у своїй роботі вони дійшли практично до кожного села, і ці люди як армія сьогодні не задіяні. А армія, яка не воює, втрачає боєздатність", - зазначив Тігіпко.

"Їхні інтереси мені зрозумілі, тепер на них потрібно свої інтереси накласти – я планую реалізувати свій партійний проект. І ми почнемо його реалізовувати до виборів. Тому подумаємо, як це можна буде поєднати. Зберемося, обговоримо політичну платформу, назву, статут. Усе це буде вирішено за місяць-півтора", - повідомив він.

Тігіпко також підтвердив, що раніше зустрічався з лідерами Трудової партії України і вони, швидше за все, також його підтримають як кандидата в президенти.

"Швидше за все, будемо створювати свою партію на основі вже наявної політичної сили. Але я не впевнений, що це буде ТПУ чи інша сильно розвинута політична сила. Досить багато сьогодні пропозицій із боку дрібніших партій, які готові віддати бренд. Якщо ми не знайдемо хорошої партії, тоді створимо з нуля. Усе одно на найближчих виборах, швидше за все, доведеться працювати під іменним брендом", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування