Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз пояснив, чим його привабив Тігіпко

Вівторок, 15 вересня 2009, 09:32

Лідер СПУ Олександр Мороз вважає, що основні положення передвиборчої програми Сергія Тігіпка перегукуються з ідеями соціалістів.

"Я уважно прочитав книгу Тігіпка "Україна: проект розвитку". По-суті, це виклад його передвиборчої програми", - зазначив Мороз після з'їзду Соцпартії, повідомляє прес-служба СПУ.

"Багато положень цієї програми добре кореспондуються з антикризовими заходами соціалістів, нашими оцінками і програмними установками (роль держави, зовнішні відносини як умова зміцнення економіки країни, причини, мотиви і наслідки "газової війни" з Росією, шляхи їх подолання, стабілізація банківської та фінансової системи, пропозиції з реформування економіки, усунення деформації її структури з опором на відновлення вітчизняного виробництва і т.д.)", - сказав лідер СПУ.

"Відчувається, що автор професіонал, який не тільки знає що відбувається, але й розуміє як потрібно діяти, рятуючи країну", - додав він.

Мороз вважає, що Тігіпко, якого соціалісти готові підтримати на виборах президента, "робить помилку, розраховуючи на президентство як інструмент вирішення проблем, які загострилися в країні".

"Ні, президент має бути одним із ініціаторів перетворень, підготовки цілої обойми законів, має бути центром стабільності. Адже отримання додаткових повноважень президенту може продовжити хаос у владі, що спостерігається сьогодні, йдеться ж саме про статус владного інституту", - заявив він.

"А усе, що пропонується в книзі Тігіпка, можна здійснити при виборах парламенту з відкритими партійними списками і реалізації схеми владного трикутника: професійний уряд – стабільний парламент – нормальний президент. Це простіше, спокійніше, надійніше. А сам по собі, виходячи з цієї формули, він (Тігіпко) – нормальна людина", - сказав Мороз.

Лідер СПУ також вважає, що зірвати президентські вибори не вдасться.

"Зацікавлені в зриві президентської кампанії 2010 є, але з цього нічого не вийде, мені так здається. Нескладно припустити, що в числі зацікавлених – керівники президентського й урядового інститутів влади... Але є ще суб'єкти політичної ситуації і першим серед них – народ, який навряд чи залишиться байдужим спостерігачем маніпуляцій з боку збанкрутілих політиків", - упевнений Мороз.

При цьому він вважає, що практично одразу після виборів президента парламент буде переобраний, і в його склад обов'язково увійдуть соціалісти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...