Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька кажуть, що суддя-колядник намагається "відбілити себе"

Вівторок, 15 вересня 2009, 10:15

Генпрокуратуру не можна усунути від розслідування справи екс-судді Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича.

Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, коментуючи відповідне прохання Зварича.

"Незалежно від того, хто розслідує справу, прокуратура затверджує обвинувальний висновок, здійснює нагляд і підтримує обвинувачення в суді. Так що усунути її не можна. Юристу не завадило б про такі речі знати", - сказав він.

У свою чергу керівник слідчо-оперативної групи ГПУ Володимир Жербицький вважає, що Зварич "шукає будь-який привід відбілити себе".

"Він може попросити і стратити мене! Вперше хтось таке заявляє, незважаючи на те, що було стільки гучних справ", - обурився він.

Крім того, Жербицький спростував слова Зварича про те, що його намагаються "кинути у психушку".

"Ніхто нічого такого не робить. Може, він і хоче спробувати своїми діями направити (слідство) у потрібне йому русло, але це не пройде", - заявив він.

Водночас один зі згаданих у заяві Зварича посадовців так прокоментував звинувачення екс-судді: "Лікар на хворих не ображається".

Як відомо, Зварич просить генпрокурора Олександра Медведька передати розслідування його кримінальної справи "іншому правоохоронному органу".

Крім того, він вимагає порушити кримінальні справи за розголошення даних досудового слідства щодо посадових осіб ГПУ.

У своїй заяві Зварич згадав і про те, що "від слідчих і керівників слідства" на його адресу надходять погрози "в неадекватності сприйняття дійсності, можливих психологічних розладах і необхідності лікування".

Сегодня, Комерсант-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування