Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не пустила Шлапака на бюджет

Вівторок, 15 вересня 2009, 10:16

Глава секретаріату президента Віра Ульянченко критикує Кабінет міністрів за непрозорість процесу підготовки проекту держбюджету на 2010 рік.

Про це вона сказала журналістам, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Ульянченко повідомила, що секретаріат одержав для аналізу проект держбюджету тільки 14 вересня перед засіданням уряду, на якому він мав розглядатися.

Водночас це засідання мало закритий характер, і першого заступника глави секретаріату – представника президента в Кабміні Олександра Шлапака на нього не пустили.

"Той бюджет, що розглядався в суботу (12 вересня), істотно відрізняється від того проекту держбюджету, що розглядався вчора (14 вересня) урядом", - зазначила Ульянченко.

"Я так розумію, там на ходу вносилися пропозиції і коректування. Але це абсолютно непрозорий процес формування бюджету", – заявила вона.

Глава секретаріату також розкритикувала практику формування держбюджету без участі місцевої влади.

"Останні 2 роки бюджет формується практично без участі місцевої влади. Він формується зверху, з Міністерства фінансів. Я думаю, що багато учасників бюджетного процесу реально не бачили його проект", – зазначила вона.

Ульянченко також здивована рішенням уряду одночасно приймати бюджет з бюджетною резолюцією.

Як відомо, 14 вересня Кабмін на позачерговому засіданні затвердив проект держбюджету на 2010 рік з доходами 285 млрд. гривень, витратами 324 млрд. гривень і дефіцитом 46,7 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування