Журналісти світу вимагають покарати тих, хто гальмує справу Гонгадзе

Вівторок, 15 вересня 2009, 11:45

Міжнародні журналісти закликають українську владу переглянути методи слідства та відновити пошуки замовників убивства Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у заяві за підписами генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів Ейдена Уайта, Мирослави Гонгадзе, голови Національного союзу журналістів Великобританії та Ірландії Джеремі Діара та президента Інституту масової інформації Алли Лазаревої.

Вони також закликають українську владу відкрити кримінальні справи проти високопосадовців, "які свідомо перешкоджали слідству" у справі Гонгадзе.

Крім того, журналісти закликали уряди та громадянське суспільство європейських держав "продовжувати боротьбу проти безкарності можновладців, які схвалюють та використовують насильницькі дії проти журналістів".

Вони зазначають, що цього літа відбулося декілька важливих подій, пов’язаних зі справою, зокрема, було заарештовано Олексія Пукача, "який за словами слідчих та за рішенням суду вважається убивцею Георгія Гонгадзе".

"Ми вітаємо таке просування у справі. Але суворої правди за ним не сховаєш: досі не досягнуто помітного прогресу у пошуках відповіді на питання, хто був замовником цього вбивства, і яким чином було віддано наказ", - сказано у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування