Вибори "з похмілля" коштуватимуть учасникам мільярд?

Вівторок, 15 вересня 2009, 12:57

Президентська виборча кампанія коштуватиме учасникам та їхнім інвесторам близько 1 мільярду доларів.

Таку думку висловив віце-президент Української ліги зі зв’язків з громадськістю Денис Богуш на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Мінімум 5 людей у цій країні можуть повністю забезпечити собі ці вибори і проплатити усіх кандидатів одразу – можуть влаштувати таку собі шахову дошку", - сказав експерт про роль і можливості українського великого капіталу при проведенні виборів президента.

Крім того, він висловив сподівання, що гроші прийдуть не з держбюджету, а з офшорних зон.

У свою чергу, політтехнолог Сергій Гайдай вважає, що напередодні виборів президента відчувається дефіцит гідних кандидатів.

"За наявністю великої кількості кандидатів немає вибору. Інтуїтивно народ розуміє, що від виборів мало що зміниться, адже усі кандидати представляють одного замовника – великий капітал", - сказав експерт.

При цьому він додав, що деякі інші незалежні кандидати, наприклад Анатолій Гриценко, не мають реальних шансів і можливості впливати на хід та результати виборчого процесу.

Говорячи про умовний розподіл кандидатів у президенти, Богуш розподілив їх на три ліги. До першої експерт включив Віктора Януковича та Юлію Тимошенко.

У другу лігу, на думку Богуша, входять Арсеній Яценюк, Петро Симоненко, Володимир Литвин і Віктор Ющенко, рейтинг яких може складати максимум до 10%.

До третьої ліги входять решта кандидатів, рейтинг яких є близьким до статистичної похибки.

Говорячи про особливості виборів президента, політолог Володимир Фесенко висловив думку, що ці вибори не матимуть "глибокого драматичного змісту для життя країни та навряд чи покликані її врятувати".

Фесенко назвав майбутню подію, яка станеться 17 січня 2010 року, "виборами з похмілля", адже, як пояснив експерт, громадяни прийдуть на перший тур після довготривалого новорічного марафону, що не може не мати вплив на хід та результати виборів.

Політолог не виключив, що ці вибори стануть проміжним етапом перед майбутніми виборами до Верховної Ради, які вже остаточно повинні будуть переформувати вітчизняну політичну партійну систему та внесуть зміни до складу політичної еліти.

"Сьогодні існує тенденція запиту на принципове оновлення української політики, що пов’язано із кризою довіри до українського політикуму і державної влади загалом", - наголосив Фесенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News