Литвин: після КС - тільки до "небесної канцелярії"

Вівторок, 15 вересня 2009, 14:14

Рішення КС про тимчасові слідчі комісії може призвести до зупинки їхньої роботи, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Про це він сказав на прес-конференції в Чернівецькій області, повідомляє прес-служба парламенту.

"Для мене це було очікуване і передбачуване рішення. Для звернення до КС у президента були певні підстави", - зауважив Литвин.

При цьому він додав, що зможе висловити свою думку з приводу рішення КС після ознайомлення з констатуючою, мотивувальною частиною висновку.

"Рішення КС можна оскаржити лише в небесній канцелярії. Вони підлягають виконанню", - наголосив Литвин.

За його словами, цей вердикт призведе до необхідності скоригувати діяльність тимчасових слідчих комісій і той хід, який вони набрали, буде призупинено.

Литвин не виключає, що визнання неконституційним закону про комісії призведе до ігнорування діяльності комісій з боку осіб, щодо яких вони будуть проводити свою роботу.

"Це рішення дає підстави для узагальнюючого та ключового висновку: влада в країні остаточно розбалансована, вона розвалюється на очах, немає діалогу, відсутні спільні узгоджені рішення", - заявив Литвин.

"Ми всі стаємо свідками - набирає обертів процес, коли КС стає арбітром не лише в оцінці відповідності законів Конституції, але й у дискусіях, які йдуть між інституціями та гілками влади", - додав спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування