Пукач і Генпрокуратура "торгуються" - адвокат Гонгадзе

Вівторок, 15 вересня 2009, 14:37

Між екс-генералом Олексієм Пукачем і слідством Генпрокуратури існують певні домовленості, які і формують кримінальну справу.

Таку думку висловила представник інтересів у суді потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я підозрюю, що в ніч з 21 на 22 липня (у ніч затримання Пукача) були досягнуті рамкові домовленості між Пукачем і слідством", - сказала Теличенко.

З одного боку, за словами адвоката, "Пукач хоче забезпечити собі максимально комфортні умови і максимально скоротити термін покарання".

З іншого боку, як зауважує Теличенко, "слідство знаходиться в руках політиків", і в Генпрокуратурі "зацікавлені в збереженні своїх посад, чинів і нагород".

Також адвокат допускає, що такі домовленості можуть стосуватися й імен замовників, які Пукач може назвати або не назвати.

"У рамках цих домовленостей слідство формує справу, що буде передано в суд", - підкреслила Теличенко.

При цьому вона додала: "Генпрокуратура домовляється з екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком, із затриманим Пукачем і з тим, кому обвинувачення ще не висунуто".

Такі "торги і шантаж", на переконання Теличенко, приводять до того, що слідство "гає час".

Крім того, вона висловила думку про те, що, з огляду на серйозну охорону Пукача співробітниками спецпідрозділу СБУ "Альфа", говорити про загрозу життю екс-генерала не актуально.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...