МЕДВЕДЄВ РАДІЄ, ЩО ЙОГО АТАКА НА ЮЩЕНКА ДОСЯГЛА МЕТИ

Вівторок, 15 вересня 2009, 15:44

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що його недавнє письмове звернення до президента Віктора Ющенка досягло поставленої мети.

Про це Медведєв сказав у вівторок у Москві на зустрічі з учасниками дискусійного клубу "Валдай".

"Я сказав усе, що хотів сказати. Чи досяг я мети? Я вважаю, що так. Резонанс був такий, що усім було цікаво. Цей лист викликав різні реакції, і це нормально", - сказав Медведєв.

Президент підкреслив, що "прямо визначив адресата свого звернення - це мій колега, президент України".

"Я не звертався до українського народу, як це спробували інтерпретувати. Моєю метою не було і порозумітися з елітою - ні з російською, ні з українською", - підкреслив Медведєв.

Він визнав, що одержав потім листи, у яких говорилося, що "такі розмови потрібно вести дипломатичною мовою".

"Це нормально. Але іноді необхідно пряме, чесне звернення без дипломатичного етикету. Я задоволений і тим, що сказав, і реакцією, яку одержав", - заявив Медведєв.

Він зазначив, що після направлення листа і розміщення відповідного виступу у своєму видеоблозі "розмовляв з українськими колегами, далеко не усі з яких є прихильниками партії Ющенка".

"Мені сказали багато лестивих слів. Ці люди говорили, що лист одержав колосальний резонанс", - поділився президент Росії.

За словами Медведєва, він "хотів привернути увагу до того, чому наші відносини з Україною деградували до небувалого рівня".

"Для цього могли б бути дуже складні комплексні причини, а могли бути дуже прості. Це саме такий випадок. Причина проста: мій колега прийняв певні політичні рішення, що переслідували саме таку мету", - вважає Медведєв.

Президент Росії відзначив, що "не йому судити, чи вдалося досягти Віктору Ющенку поставлених цілей в економіці, хоча це навряд, але політичних цілей він досяг - йому вдалося довести російсько-українські відносини до такого низького рівня".

Медведєв особливо відзначив, що своїм зверненням до Ющенка не ставив за мету "вплив на якісь політичні розклади в Україні".

"Я не вважаю за можливе впливати на внутрішньополітичну ситуацію в іншій країні. Та й ресурс впливу досить обмежений", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування