Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ульянченко заявила, що в України є лише два варіанти

Вівторок, 15 вересня 2009, 16:28
Конституційні пропозиції президента Віктора Ющенка – це бажання захистити Україну від розгулу безвідповідальності, недержавницької позиції та популізму.

Про це заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко у місті Дунаївці Хмельницької області під час наради з питань формування місцевих бюджетів на 2010 рік, соціально-економічних питань області та обговорення проекту змін до Конституції.

"Сьогодні ми можемо стати свідками двох варіантів розвитку подій: або відбудеться мобілізація всіх здорових державних і політичних сил країни з метою подолання кризових явищ та досягнення стабільності в державі, або країна остаточно зірветься у передвиборчу вакханалію та притаманний їй популізм", - заявила Ульянченко.

Вона наголосила, що конституційна реформа надзвичайно актуальна у контексті подолання дисбалансів між гілками влади, - і річ не в особистому конфлікті між президентом і прем’єром, а в потребі змінити принципи формування влади.

За її словами, пропозиції Ющенка щодо конституційних змін "відображають не якісь особисті амбіції президента": "Це позиція державна і національна, це бажання захистити державу від розгулу безвідповідальності, недержавницької позиції та популізму".

Ульянченко нагадала, що у проекті Конституції Ющенка йдеться, зокрема, про скорочення кількості депутатів, скасування депутатської недоторканності, розширення повноважень регіонів, запровадження відкритих виборчих списків тощо.

Посилення місцевої влади, за її словами, "врятує місцеве самоврядування" – і президент наполягає, щоб до місцевої влади обиралися тільки члени відповідної громади, а не "заїжджі гастролери", а функції місцевої влади були зміцнені.

Ульянченко також зазначила, що кризова ситуація є і шансом для справжніх професіоналів довести свою фаховість і відданість країні. "Я хочу, щоб ми з вами відрізняли професіоналізм від популізму", - сказала вона.

"Якщо ми хочемо, щоб державний механізм працював як годинник – без перебоїв, злагоджено і відповідально – ми повинні відповідально поставитися до пропозицій президента щодо конституційної реформи", - наголосила Ульянченко.

"Ми повинні знати, кого будемо обирати, хто в якій державі пропонує жити – чи ми в ручному режимі будемо керувати різними секторами економіки, чи будемо говорити з професійним урядом, парламентом і президентом", - додала вона.

Відтак, наголосила Ульянченко, важливе всенародне, неформальне, обговорення змін до Конституції, від якого Ющенко очікує конструктивних пропозицій.

Глава СП пояснила, що хоче почути думку місцевих еліт щодо ситуації в країні та конституційної реформи, "побачити партнерів" у місцевих громадах – і аналогічні зустрічі відбуваються в усіх областях України за участю її заступників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...