Росіяни скаржаться, що Україна не пускає їх на тренажери

Вівторок, 15 вересня 2009, 18:54

Україна не пустила російських льотчиків на тренажерний комплекс у Криму.

Про це повідомило джерело в штабі ВМФ РФ.

За його словами, група корабельного винищувального авіаційного полку Північного флоту РФ не змогла вилетіти до України для проведення тренувань у комплексі палубної авіації "Нитка" в Криму.

"На жаль, не дивлячись на зроблені у травні цього року заяви міністра оборони Юрія Єханурова про те, що Україна і Росія домовилися про проведення тренувань російських льотчиків у тренувальному комплексі "Нитка", все залишилося лише на словах", - сказав він.

Раніше, у травні 2009 року під час офіційного візиту до Мінська екс-міністр оборони Єхануров заявив, що "зараз немає причин, щоб ці тренування не проводити".

"На найвищому рівні всі питання зняті. Вже проводяться технічні уточнення, а саме що стосуються дати, готовності і так далі", - сказав він.

"Дуже шкода, що постійно змінюється політична кон'юнктура в Україні, невміння українських політиків відповідати за свої слова порушують, в тому числі і алгоритм підготовки наших льотчиків", - сказав співрозмовник.

Він заявив, що вже кілька років поспіль Україна, яка отримує кошти за надання комплексу в оренду, порушує всі домовленості, тоді як "відсутність обов'язкового тренування поставить під питання можливість польотів молодих льотчиків у так званих природних умовах".

В даний час авіаполк Північного флоту є єдиною льотної частиною в Росії, пілоти якої мають досвід посадки і зльоту з палуби авіаносця.

Також до складу Північного флоту входить єдиний в даний час у ВМФ Росії авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування