Пукачу не дадуть довічне, якщо він назве прізвища?

Середа, 16 вересня 2009, 11:11

Поки Олексій Пукач переховувався від слідства, він підготував для себе чітку позицію захисту, і наявність у справі адвоката носить формальний характер.

Таку думку в коментарі "Сегодня" висловив адвокат Сергій Осика, який захищав Пукача у 2003 році і тимчасово представляв його інтереси у 2009-му.

"Після того як Пукач одразу після затримання заявив про визнання своєї провини і бажання перебувати під вартою, потреба в адвокаті фактично відпала. Це, скоріше, протокольна частина", - сказав він.

На питання, чим, на його думку, закінчиться слідство у справі його колишнього підзахисного, Осика відповів:

"Не думаю, що чимось сенсаційним... Щодо Пукача застосують норму, вже багато разів апробовану слідством. Тобто йому пообіцяли (про що він сам мені сказав): підеш на контакт, розкажеш без приховування, назвеш прізвища - не отримаєш довічне. І його позиція на досудовому слідстві зводиться до того, що він, мовляв, просто виконував наказ".

Відповідаючи на питання, з яких мотивів у 2003 році Пукачу вдалося через суд вийти на волю, Осика підкреслив, що тоді його підзахисному інкримінувалося не вбивство Гонгадзе, а посадовий злочин - знищення документів.

"У рамках справи про знищення документів Пукача допитували як свідка. Його хотіли, грубо кажучи, "поламати", отримавши докази того що, знищуючи документи, Пукач діяв за командою згори, і за чиєю саме... Але не отримали...", - сказав адвокат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування