Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні дали пораду через бажання Елтона Джона

Середа, 16 вересня 2009, 13:25

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає Україну ратифікувати Гаазьку Конвенцію, що сприятиме реформуванню системи опіки над дітьми.

Про це заявила представник ЮНІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо в інтерв'ю Ассошіейтед Пресс, коментуючи інформацію про намір Елтона Джона усиновити ВІЛ-позитивного сироту з України, повідомляє прес-служба ЮНІСЕФ.

Мокуо підкреслила, що відповідно до Гаазької Конвенції пріоритет в усиновленні покинутих дітей має надаватися близькими родичами і громадянам країни, де проживає дитина.

"Важливо, щоб будь-яке рішення про дітей, у тому числі, по всиновленню, приймалося, насамперед, на благо дитини", - зазначила Мокуо, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Гаазька Конвенція про міжнародне усиновлення (Hague Convention on International Adoptions) пропагує етичні й прозорі процеси усиновлення. ЮНІСЕФ закликає уряди дотримуватися принципів, які закладені в Конвенції", - наголосила представник дитячого фонду ООН.

Вона також зазначила, що в ЮНІСЕФ сьогодні викликає значне занепокоєння збільшення кількості дітей, інфікованих ВІЛ, що відбувається, зокрема, через збільшення кількості вагітних жінок із ВІЛ/СНІДом, і дискримінація їх.

За оцінками експертів, в Україні живуть близько 440 тис. людей у віці від 15 до 49 років із ВІЛ/СНІДом – це близько 1.63% дорослого населення. Україна – найбільш уражена ВІЛ/СНІДом країна на Європейському континенті.

Як писала "Українська правда – Життя", британський співак Елтон Джон заявив про бажання разом із партнером Девідом Фернішем усиновити 14-місячного ВІЛ-позитивного українця Лева.

У Міністерстві у справах сім’ї та молоді України заявили, що співаку навряд чи вдасться всиновити хлопчика з дитбудинку: за українськими законами, самотній іноземець не може усиновити українську дитину.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування