Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна попросить Росію видати ще одного злочинця

Середа, 16 вересня 2009, 14:28

Кримська міліція передасть у прокуратуру Росії матеріали справи за фактом вибуху в будинку кримського осередку Компартії України.

Вибух стався 22 травня 1999 року в Сімферополі в будинку республіканського комітету КПУ. Будинок був частково зруйнований, а в прилеглих будинках – вибите скло.

Як повідомили газеті "Комерсант-Україна" у відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Криму, у ході розслідування було встановлено, що вибухи організували лідери злочинного угруповання "Башмаки".

Це була нібито помста за активну допомогу міліції в боротьбі з бандитизмом на півострові з боку члена КПУ Леоніда Грача, який тоді був головою Верховної Ради Криму.

За інформацією ГУ МВС, встановлено й конкретного виконавця – це громадянин Росії Геннадій Косінов, відомий у кримінальному середовищі під прізвиськом Ленін.

Враховуючи, що Косінов є громадянином Російської Федерації, ГУ МВС у Криму має намір передати матеріали даної кримінальної справи у прокуратуру Росії для притягнення підозрюваного до кримінальної відповідальності.

Зі свого боку, Грач повідомив, що має намір "публічно звернутися до президента Росії, щоб він посприяв покаранню".

"Це була помста бандитів за наведення нами порядку. І багатоходівка, щоб підірвати міжнаціональну ситуацію в Криму", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування