Колеснікову не подобається роздача цукерок Тимошенко

Середа, 16 вересня 2009, 19:48

Депутат Борис Колесніков сумнівається, що Партія регіонів підтримає урядовий проект держбюджету-2010.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

Колесніков підкреслив, що Партія регіонів "не перешкоджатиме ухваленню бюджету". При цьому він додав, що "підтримати бюджет навряд чи можливо".

На його думку, не можна аргументувати необхідність затвердження держбюджету тим, що в разі його неприйняття профінансувати майбутні президентські вибори буде неможливо.

Колесніков підкреслив, що вибори повинні відбутися в будь-якому випадку, і якщо буде спроба їх зірвати, то це негативно сприйме світова громадськість.

Крім того, регіонал пропонує діючій коаліції "конституційно прописати доходи місцевих бюджетів і доходи бюджетів верхнього рівня".

"Тоді ніякої президент, ніякий уряд не зможуть використовувати доходи бюджету у своїх виборчих кампаніях", - вважає він, повідомляє прес-служба регіоналів.

"Давайте в Конституції пропишемо, що в загальному підсумку ось такі-то податки залишаються на місцях в такій-то пропорції. Але на місцях не повинно бути менше 55% від усіх доходів. Проте уряд вважає за краще діяти за принципом: копати звідси і до обіду", - сказав він.

"Що виходить по 11 тисячам бюджетів? Районні ради передають бюджети сільських рад. З 1 січня сільська рада буде мати доходи, але не матиме повноважень і зобов'язань. Районні ради не будуть мати доходів, але будуть мати зобов'язання з освіти та медицини. Це крок, дуже сумнівний за якістю", - вважає депутат.

Колесніков вважає, що "потрібно дати відповідь на питання: влада дбає про місцеві ради або піклується про власну виборчої кампанії".

"Насправді сенс подібних дій такий: щоб 11 тисяч незаможних людей - представників місцевих рад - вишикувалися в чергу до того чи іншого кандидата", - заявив депутат.

"І буде так: ось це - хороший кандидат, тому що у нього є в сільраді осередок БЮТ, він отримає "цукерку" бюджетну. Ні осередку БЮТ - не буде вам "цукерки". 28 вересня наші депутати в ПАРЄ звернуть увагу європейської громадськості на такий підхід до початку виборчої кампанії", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування