Людина Ющенка пішла на нього судом

Четвер, 17 вересня 2009, 09:10

Керівник служби секретаріату президента з представництва інтересів глави держави в судах Руслан Кирилюк звернувся до суду з позовом до Віктора Ющенка.

Приводом для позову до президента в окружний адміністративний суд Києва послужив указ про виведення Кирилюка зі складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів, пише "Комерсант-Україна".

Указ про зміни у складі Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) Ющенко підписав 9 вересня.

Ним Кирилюк був звільнений від виконання обов'язків члена ВККС, а замість нього призначений заступник керівника служби з забезпечення зв'язків із Конституційним Судом і представництва інтересів президента в судах Олександр Ільков.

16 вересня Кирилюк звернувся до окружного адмінсуду Києва з позовом до президента, у якому просить визнати протиправним і скасувати згаданий указ у частині звільнення його від обов'язків члена Комісії і призначення замість нього Ількова.

"Я вважаю, що указ незаконний, тому вирішив його оскаржити. При цьому на сьогодні я є працівником секретаріату президента", - підкреслив він.

Згідно з копією позовної заяви, поданої Кирилюком, він посилається на закон "Про судоустрій України" і регламент ВККС, та зазначає, що повноваження нинішнього складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів закінчуються 16 квітня 2012 року.

"Жодна норма закону "Про судоустрій України" не передбачає права президента звільняти чи вивільняти від виконання обов'язків члена ВККС до завершення терміну повноважень комісії. Президент не наділений правом здійснювати зміни в складі ВККС", - йдеться в документі.

Виведення зі складу ВККС, Кирилюк пов'язує з кадровими змінами в секретаріаті президента.

"У принципі, справа йде до мого звільнення", - сказав він виданню. При цьому уточнив, що заяву він написав сам, і вже готове розпорядження про його звільнення з 21 вересня.

"Новий представник президента в кваліфікаційній комісії, призначений замість мене, сказав мені: "Раз ти не будеш працювати в секретаріаті президента, то не повинен працювати й у кваліфікаційній комісії", - процитував Кирилюк слова Ількова.

При цьому він переконаний, що повинен продовжувати виконувати обов'язки члена ВККС до 2012 року не залежно від посади, яку обіймає.

У парламентському комітеті з питань правосуддя пообіцяли "здійснювати громадський і політичний контроль" над розглядом позову Кирилюка. Сергій Ківалов пояснив, що до завершення 3 років звільнити члена ВККС від обов'язків можна з вагомих причин, - як, наприклад, втрата громадянства чи обвинувальний вирок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування