Уряд дивує синхронізація Ющенка з опозицією

Четвер, 17 вересня 2009, 18:34

Критика президента на адресу проекту держбюджету-2010 свідчить про скоординованість дій глави держави з опозицією.

Про це заявив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов на брифінгу, повідомляє прес-служба уряду.

"Що нас дивує в Кабміні - так це те, що останнім часом відбувається повна синхронізація дій президента, його секретаріату і антиурядової опозиції і щодо епітетів, які вони використовують, і щодо критиканських зауважень", - наголосив він.

Турчинов нагадав, що Уряд у встановлені законодавством терміни подав на розгляд парламенту бюджет на 2010 рік.

Проте, за його словами, замість фахового аналізу проекту бюджету на адресу уряду була спрямована необґрунтована критика.

"На жаль, у президента крім необґрунтованих, не маючих підстав критичних випадів не було як завжди жодних під цим аргументів", - зазначив перший віце-прем’єр, додавши, що жодний фаховий економіст не дозволив собі "безпідставно критикувати уряд і підготовлений ним проект бюджету".

Як зазначив Турчинов, Віктор Ющенко заявляє, що проект бюджету є незбалансованим, таким, що потребує зменшення видатків та дефіциту.

За його словами, така позиція президента обумовлена тим, що в проекті бюджету передбачено підвищення зарплати лікарям та вчителям: "Так, це складно в умовах кризи, але ж це обов’язок Уряду виконувати найважливіші соціальні програми".

Турчинов також зауважив, що провідні країни світу мають значно більший дефіцит бюджету, ніж передбачений урядом у держбюджеті-2010.

Він вважає необґрунтованою й критику президента щодо дотування з бюджету Пенсійного фонду.

"Уряд не може дозволити собі зменшувати пенсії і не підвищувати їх з урахуванням тих інфляційних процесів, які відбуваються в країні. Безумовно, ми на це йдемо, і коли необхідно датуємо й будемо дотувати Пенсійний фонд з держбюджету", - сказав перший віце-прем'єр.

У той же час, за його словами, пенсійна реформа президента зводиться до заморожування підвищення пенсій і збільшення граничного віку виходу на пенсію: "Ми ніколи не будемо сприймати такі антисоціальні пропозиції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування