Соратник Януковича здає партквиток

Четвер, 17 вересня 2009, 20:09

Депутат Василь Кисельов офіційно заявив, що виходить з Партії регіонів.

"Я прийняв для себе дуже важливе рішення - я офіційно і публічно заявляю про те, що виходжу з Партії регіонів", - сказав він на прес-конференції у Сімферополі.

Так депутат вчинив у відповідь на рішення президії політради Партії регіонів, який рекомендував політраді виключити його з лав партії і припинити його повноваження як голови кримської організації партії.

Кисельов продемонстрував свій партійний квиток під номером 37 і повідомив, що його здасть.

При цьому він додав: "Це моє важке рішення, продиктоване не емоціями і не особистими амбіціями, а для того, щоб зберегти єдність у партійних рядах. Розколу в партії після мого виходу не буде".

Кисельов особливо зазначив, що у кримській партійній організації існує не розкол, а конфлікт "між рядовими партійцями та окремими людьми, які потрапили на вершину політичної та управлінської піраміди за допомогою партії".

За його словами, партійний актив організації розколовся на дві частини.

Більшість підтримувала його в боротьбі за посилення впливу й контролю за представниками партії в органах влади та місцевих радах, а меншість - кримського спікера Анатолія Гриценка "в його прагненні ще більше посилити свій вплив на соціально-економічні процеси в автономії".

"Як свідчать факти, які спливли останнім часом, це було пов'язано зі спробою відійти від широкого демократичного партійного контролю, гласності та прозорості прийняття рішень, перш за все у земельній сфері", - додав депутат.

"Я усвідомлюю відповідальність за долю людей, які мене підтримували, я і далі буду боротися зі злом у Криму, яким є криміналітет", - сказав він.

Кисельов також зазначив, що не відступається від своїх принципів і не має наміру йти з великої політики. Разом з тим, він не назвав політичні сили, з якими він може співпрацювати надалі, додавши, що такі сили у Криму є.

Депутат також не виключив, що балотуватиметься на пост мера Сімферополя, але відкинув припущення, що він може створити іменний блок для виборів до кримського парламенту.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування