БЮТівець хоче заборонити розпивання пива

Четвер, 17 вересня 2009, 20:49

Депутат від БЮТ Валерій Писаренко пропонує заборонити розпивання пива у громадських місцях.

Як повідомляє його прес-служба, відповідний законопроект вже поступив на розгляд парламенту.

За словами Писаренка, документ вводить відповідальність за розпивання пива і слабоалкогольних напоїв у заборонених місцях та на виробництві, а також за порушення правил торгівлі пивом та слабоалкогольними напоями.

"У своєму законопроекті я пропоную заборонити продавати та вживати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої у громадських місцях, за винятком місць торгівлі і громадського харчування, в яких дозволений продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв", - заявив він.

Депутат уточнив, що пропонує заборонити розпивання пива, зокрема, "на вулицях, стадіонах, у скверах, парках, у громадському транспорті, у залах чекання пасажирів на залізничних, авто- і аеровокзалах; у ліфтах жилих будинків, у закладах охорони здоров'я, школах, ВУЗах, у спортивних спорудах".

Також у законопроекті зазначається, що розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у місцях, де це заборонено законом або поява в цих місцях у стані сп’яніння тягне за собою попередження або накладення штрафу від чотирьох до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Після повторного порушення протягом року штраф збільшить до семи - десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або заміниться громадськими роботами на строк від тридцяти до сорока годин.

Також він вважає за необхідне зобов’язати продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої лише після пред’явлення документу, який засвідчує, що покупцю вже є 18 років.

За словами депутата, його законопроект націлений і на боротьбу з пияцтвом.

Для цього він пропонує накладати штраф від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на тих, хто розпиває пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої на виробництві або перебуває на роботі у стані сп’яніння.

А ті майстри, начальники дільниць, змін, цехів та інші керівники, які беруть участь у п’янці на виробництві з підлеглими їм працівниками або не відстороняють від роботи осіб, які перебувають у стані сп’яніння будуть вимушені заплатити від чотирьох до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...