Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Ющенко перевищив повноваження своїм "дембельським акордом"

Четвер, 17 вересня 2009, 21:59

Президент Віктор Ющенко перевищив повноваження, видавши указ про призупинення продажу Одеського припортового заводу.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

"Цей указ – перевищення повноважень президента і це не його компетенція, тому що указ не може скасувати ті рішення, які вже запущені", - вважає він.

"Не має ні закон, ні указ зворотної сили. Вже півроку цей процес йде і можна було його блокувати до початку, а не коли тиждень залишається до аукціону", - наголосив перший віце-прем'єр.

Турчинов наголосив, що мета цього указу – "зірвати участь потужних, європейських, світових інвесторів у приватизації і за безцінь дати можливість купити ОПЗ афільованим фірмам".

"Я не виключає, що і судові рішення зараз виникнуть. В нас є практика проводити приватизацію в інтересах конкретних структур і фірм", - зазначив він.

"Я вважаю, що це не тільки ганьба для країни, яка завдяки високопосадовцям відлякує інвесторів, але ж тут і чіткі ознаки корупції, коли чітко працюють на конкретні фірми, відсікаючи підприємства зі світовим ім'ям", - сказав урядовець.

"Дуже багато хто сподівався, що серйозні компанії в Україну не прийдуть, і подали заявки фірми, керівників яких можна часто побачити у секретаріаті президента", - зазначив Турчинов.

За його словами, "вони сподівалися, що все нормально пройде, тиждень залишається до приватизації". "Але, завдяки переговорам, які були проведені, найпотужніші інвестори подають заявки", - сказав перший віце-прем'єр.

"Можна сказати, що президент просто не любить власну країну і хоче, щоб міжнародна спільнота боялася вкладати інвестиції в Україну", - зазначив Турчинов.

"Уявіть собі – люди подали заявки, вони повинні перерахувати кошти і тут указ президента, який блокує процес приватизації. Який інвестор буде йти в Україну?", - запитав він.

"Це просто злочин проти власної держави. Я розумію, що пану Ющенку недовго залишилося перебувати на посаді. Мабуть, як кажуть, дембельський акорд", - заявив перший віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...