Москва, Лондон і Берлін дуже задоволені Обамою

Четвер, 17 вересня 2009, 23:36

Росія розраховує спільно з США розробляти ефективні заходи щодо ризиків ракетного розповсюдження.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв, зазначивши, що в Росії відзначили заяву президента США Барака Обами про коригування підходів Сполучених Штатів до питання протиракетної оборони.

"Я обговорював цю тему з президентом США під час наших зустрічей у Лондоні та Москві. При цьому ми домовилися і зафіксували в наших спільних заявах, що Росія і США будуть прагнути до спільної роботи з оцінки ризиків ракетного розповсюдження у світі", - йдеться у заяві Медведєва.

Глава держави наголошує, що "зроблена в Вашингтоні заява показує, що для такої роботи складаються непогані умови".

"Зрозуміло, потрібно ще провести предметні консультації експертів і наша країна до них готова", - підкреслив Медведєв.

"Будемо спільно розробляти ефективні заходи щодо ризиків ракетного розповсюдження. Заходи, що дозволяють враховувати інтереси всіх сторін і забезпечувати рівну безпеку всім державам на європейському просторі", - заявив Медведєв.

"Ми цінуємо відповідальний підхід президента США до реалізації наших домовленостей. Я готовий до продовження діалогу", - зазначив він.

У свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що відмова США від розміщення об'єктів ПРО у Східній Європі стала "сигналом надії" на зближення з Росією.

"Я вважаю, що це рішення є "сигналом надії", який може дозволити "подолати труднощі з Росією", - заявила вона журналістам після прибуття на зустріч лідерів країн ЄС у Брюсселі для підготовки до саміту G20 в Піттсбурзі, США.

Крім того, прем'єр Великобританії Гордон Браун на прес-конференції у Брюсселі заявив про повну підтримку рішення президента США.

"Я повністю підтримую рішення, прийняте Обамою", - сказав він, зазначивши, що "Великобританія, як і раніше, приділяє першорядну увагу питанню про нерозповсюдження ядерних озброєнь".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News