Тимошенко і Путін узгоджують дати

П'ятниця, 18 вересня 2009, 12:00

Прем’єр Юлія Тимошенко  заявляє, що російсько-українська міжурядова економічна комісія перенесена в зв’язку з пошуком взаємоприйнятної дати.

"Те, що засідання відбудеться – це абсолютно точно. Зараз визначається дата найзручніша для двох урядів", - сказала Тимошенко журналістам в Дніпродзержинську в п’ятницю.

Раніше прес-секретар Тимошенко Марина Сорока повдіомила  "Українській правді", що у Кабінеті міністрів готові на проведення зустрічі прем’єрів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна в будь-який час.

"Наприкінці серпня відбулася телефонна розмова Тимошенко і Путіна. Було домовлено про зустріч на початку вересня в Польщі і про те, що будуть обговорені план та порядок денний засідання міжурядової економічної комісії", - розповіла Сорока.

"Тоді прем’єри домовились, що комісія засідатиме восени. Були пропозиції і на жовтень, і на листопад. Ми погоджувались і на перишй, і на другий варіант", - зазначила вона і додала, що точну дату проведення засідання мала бути узгоджена дипломатичними каналами.

"Зараз російська сторона пропонує провести зустріч в листопаді, за день до засідання голів урядів країн СНД в Ялті. Як дипломати домовляться, так і буде", - зазначила Сорока.

Водночас прес-секретар російського прем'єра Дмитро Пєсков заявив, що зустріч обов’язково відбудеться.

"Мова йде про те, щоб зустріч, про яку домовилися глави урядів Росії й України, відбулася в зручний для сторін час. Сам факт того, що ця зустріч має відбутися, погоджений і підтверджений сторонами, і точні терміни її проведення будуть визначені додатково", - сказав Пєсков, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

За його словами, при цьому в розрахунок буде прийматися і те, що в листопаді в Криму відбудеться Рада голів урядів СНД. "Звичайно, - сказав Пєсков, - треба враховувати і цю подію для визначення дати зустрічі" Путіна і Тимошенко.

Раніше ЗМІ повідомили, що заплановану на початок жовтня зустріч двох прем’єрів перенесено. Джерела також зазначали, що російська сторона прийняла таке рішення, щоб його часті приїзди в Україну не виглядали як підтримка Тимошенко на президентських виборах.

Водночас, за інформацією джерел "Української правди", Кремль не підтримує повністю ні Тимошенко, ні іншого потенційного кандидата в президенти Віктора Януковича. "Їм краще, щоб вони розділили владу на двох", - зазначив співрозмовник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування