Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина Ющенка: Уже кажуть, що я сфальшувала результати тестів щодо отруєння

П'ятниця, 18 вересня 2009, 12:26

Дружина президента Катерина Ющенко вважає, що опоненти її чоловіка зловживають на темі його отруєння.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Україні молодій".

"Вважаю жахливим та гріховним ставити під сумнів те, що мій чоловік був отруєний. Я розумію, що люди, які це роблять, дуже зацікавлені в тому, щоб змінити напрям дискусії навколо цієї теми — щоб відволікти увагу від того, хто насправді стоїть за отруєнням", - сказала Катерина Ющенко.

Вона припустила, що тема отруєння знову лунатиме перед виборами.

"Я знаю, що перед нинішніми виборами почали навіть вказувати на мене пальцем у справі отруєння — ніби я сфальсифікувала результати тестів, розробила цей план, щоб допомогти йому виграти вибори. Це та глибина морального падіння, якої можуть досягти наші опоненти і їхні "оплачені" журналісти, щоб "виграти" вибори...", - сказала Катерина Ющенко.

Згадуючи події 2004 року, вона розповіла, що, протягом багатьох місяців, починаючи з весни, її родина постійно отримувала погрози.

"За нами слідкували, ми знали, що наші телефонні розмови прослуховують. Декілька людей попереджали мене, що якщо я народжу свою дитину в Україні, то її або мене вб’ють у лікарні. Думаю, це не було правдою, а просто залякуванням", - сказала дружина президента.

"Багато людей протягом всього 2004 року говорили мені, що Віктора хочуть вбити. Навіть уже після отруєння я дуже боялася, що хтось прийде в лікарню і закінчить справу. Коли ми були на Майдані, кожного дня до мене підходили люди і говорили, що були плани вбити або дискредитувати членів нашої родини, зокрема йшлося про дітей", - додала вона.

За словами Катерини Ющенко, восени 2004 року вона зверталася "до всіх, кого знала у Європі та Сполучених Штатах, — по допомогу у визначенні причини хвороби".

"Мені доводилося робити це таємно, я змушена була приховувати факти, я боялася всіх і всього. Цей час я пам’ятаю, як страшний сон", - розповіла вона.

"Багато друзів, колег, депутатів "Нашої України" пропонували брати ці зразки невідомо куди, де могли б поставити правильний діагноз. Нарешті лабораторія в Нідерландах змогла виявити отруту. Пам’ятаю, як уперше почула про результати тестів на СNN. Я відчувала радість, що ми нарешті маємо відповідь, жах від назви отрути, гнів, що лабораторія публічно проголосила результати тесту, перш ніж повідомити про це лікаря та родину", - додала Катерина Ющенко.

Вона також розповіла, що перші два — три роки після отруєння були "надзвичайно складними" для їхньої родини.

"Віктор терпів неймовірні страждання. Кожного дня вставав, 12-15 годин проводив на роботі, а після цього повертався додому і проходив кількагодинні лікувальні процедури. Іноді доводилося 3-4 рази на день міняти йому сорочку — адже на його шкірі часто відкривалися криваві рани", - зазначила дружина президента.

"Я вважаю свого чоловіка героєм. Він міг здатися, але терпів цей біль і напади, адже свято вірив у свій обов’язок перед Україною та її громадянами. Я дуже пишаюся цим. А той страшний час я згадую як період, коли Бог тримав нас за руки", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування