Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин просить підтримки у парламентских бідняків

П'ятниця, 18 вересня 2009, 12:57

Спікер Володимир Литвин запевняє, що депутати не отримають зарплату за дні, коли засідання блокувалися.

"Те, що депутатам не заплатять заробітну плату за ті дні, коли парламент не працював у пленарному режимі, це вже доконаний факт", - заявив він в інтерв'ю "Профілю".

За словами Литвина, його розпорядження можна скасувати постановою Верховної Ради.

"Я ж не заперечую, нехай мої колеги зберуться на засідання і приймуть його. Але це очевидний крок, з яким треба погодитися, як з даністю: якщо людина не працює на виробництві, їй не платять зарплату", - заявив він.

"Для парламентарія виробництво - це робота над законами, і тут я не бачу приводу для дискусії. Що ж стосується пропозиції Жириновського відправити мене у відставку - будь ласка, 150 підписів, і я негайно поставлю питання на голосування. Навіть не буду використовувати відведений мені час, щоб висловити свою позицію, тому що це буде розцінено як пропаганда перед виборами", - зазначив Литвин.

На питання, чи подіє на когось це позбавлення заробітної плати, Литвин відповів: "Звичайно. Багато депутатів, які живуть на одну зарплату, є ті, хто передає зарплату в дитячі будинки, перераховує інвалідам, багатодітним".

"Тому я розумію обурення тих людей, які не блокували парламент особисто, але опинилися без зарплати. Але підхід повинен бути один: що, необхідно робити перекличку, хто блокує, хто ні?! Має бути колективна відповідальність. Нехай більшість депутатів, які живуть на зарплату, встануть і скажуть: "Ми не потерпимо, припиняйте блокаду!". Нехай мене підтримають", - запропонував Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...