Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ не пустила російського журналіста у Київ через "брехню"

П'ятниця, 18 вересня 2009, 15:03

У Службі безпеки України підтверджують факт заборони на в'їзд в Україну журналісту телеканалу "Росія" Ігорю Бєлокопитову.

"В'їзд заборонено ще з червня цього року на підставі ст. 25 Закону України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", - повідомили "Інтерфакс-Україна" у СБУ.

У відомстві пояснили, що таке рішення було ухвалено у зв'язку з поширенням російським журналістом "брехливої інформації щодо українських громадян".

Водночас Українські новини повідомляють, що заборону на в'їзд в Україну Бєлокопитову встановила Державна прикордонна служба.

За словами співрозмовника у Держприкордонслужбі, Бєлокопитов прибув уранці 18 вересня з Москви до Києва, але у в'їзді йому було відмовлено.

Зараз Бєлокопитов перебуває в аеропорту "Бориспіль".

Співрозмовник не зміг назвати причину заборони, але зазначив, що таке рішення було прийнято на доручення українських правоохоронних органів.

Раніше Бєлокопитов повідомив, що знімальна група телеканалу "Росія" була затримана в п'ятницю зранку у "Борисполі".

Бєлокопитов - оператор авторської програми журналіста Аркадія Мамонтова.

Після російсько-грузинської війни журналісти, серед яких був Бєлокопитов, зняли фільм "Свій-Чужий", у якому розповідається про участь громадян України в російсько-грузинському збройному конфлікті на боці Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування