Луценко охоронятиме Тимошенко. Януковича і Яценюка хай стереже народ

П'ятниця, 18 вересня 2009, 16:27

Міністерство внутрішніх справ не збирається виділяти велику кількість співробітників міліції для охорони кандидатів на пост президента.

Про це міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив у Донецьку, повідомляє "Остров".

"На моє передчуття їх (кандидатів у президенти) буде не менше чотирьох десятків. І для мене, як для міністра МВС це тривожний сигнал, тому що приїзд кожного з них буде відволікати досить великий ресурс", - зазначив міністр.

"Можу повідомити, що під час приїзду охоронюваних законом осіб в області відволікається від 500 до 1200 працівників міліції кожного разу", - сказав Луценко.

Він зазначив, що на даний момент таких осіб три - президент, прем'єр-міністр і голова Верховної Ради.

"Інші особи є, але вони, слава Богу, не їздять по містах. Як тільки їх стане велика кількість і Управління держохорони буде вимагати від нас посиленої охорони кожного, звичайно, це буде складно. Я вважаю, що ми повинні виставляти на охорону стільки, скільки нам це дозволяє оперативна обстановка ", - заявив Луценко.

"Тому що охорона осіб, які мріють отримати шапку Мономаха, не є більш важливою, ніж охорона вулиць, житлових будинків, безпеки українських громадян", - сказав міністр.

За словами Луценка, він поставив завдання "виділяти на охорону кандидатів у президенти стільки, скільки зможемо – підрозділ "Беркут", оперативний резерв міліції, але не відривати ні дільничного, ні слідчого, ні кримінальний розшук, ні тих, хто бореться з економічною злочинністю" .

"Ми будемо ретельно, масово охороняти тільки вищих посадових осіб держави. Всіх інших шукачів влади, з моєї точки зору, має охороняти український народ, а ми будемо стояти осторонь і в разі чого відразу допоможемо", - резюмував міністр МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування