Литвин відчув у повітрі загрозу

П'ятниця, 18 вересня 2009, 20:15

Під час виборчої кампанії політичні сили спробують змінити закон про вибори президента під своє бачення кампанії.

Про це заявив спікер Володимир Литвин на прес-конференції у ході робочої поїздки в Умань, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я розумію, що зараз у процесі виборчої кампанії буде спроба підігнати закон під своє бачення виборчої кампанії", - сказав він.

На думку спікера, проблеми будуть виникати, коли Конституційний Суд винесе своє рішення по цьому закону.

Литвин повідомив, що у середу отримав законопроект про внесення змін до закону про вибори президента.

"Постає питання: чому ви одразу не внесли відповідні зміни?", - зазначив спікер.

Відповідаючи на питання, чи не вважає він, що в ході виборчої кампанії 2009 року повториться ситуація 2004 року на виборах президента, Литвин сказав: "Я відчуваю, як в повітрі ось це літає така загрозлива атмосфера, таке нагнітання пристрастей. Всі втрачають будь-яку межу пристойності у взаємних звинуваченнях".

На його думку, "найбільш жорстока сутичка" почнеться після першого туру. "Буде тотальна взаємна дискредитація", - упевнений Литвин.

Крім того, він сумнівається, що політичні сили зацікавлені в ухваленні бюджету на 2010 рік до президентських виборів.

"У мене є великі сумніви, що зараз потрібен бюджет. Одним бюджет не потрібен, оскільки вони думають, що будуть виконувати свій бюджет, а інші кажуть - ми витримали весь необхідний ритуал, а нам не дають працювати", - зазначив Литвин.

Спікер повідомив, що підписав графік розгляду бюджету відповідно до Бюджетного кодексу. За його словами, наступного тижня бюджет повинен бути представлений у Верховній Раді. "Це і буде презентація", - додав він, повідомляє УНІАН.

За його словами, якщо парламент не прийме рішення і не підніме питання про повернення бюджету на доопрацювання, то це буде означати, що "Верховна Рада бере його до практичної роботи".

Литвин зазначив, що поданий урядом проект бюджету розглядає "як ескіз до бюджету".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News