Медведєв розповів, що вони з Путіним "однієї крові"

П'ятниця, 18 вересня 2009, 22:16

Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що він з прем'єром Володимиром Путіним, образно кажучи, "однієї крові".

Про це він сказав в інтерв'ю швейцарським ЗМІ.

"Справа в тому, що для людей дуже важливим є той освітній код, ті корені, які люди отримали у своїй юності, ті постулати, на яких заснована їх життєва позиція", - заявив президент Росії.

"І тому в нас у цьому сенсі дійсно абсолютно одне й те саме коріння або та ж сама група крові", - вважає Медведєв.

Президент РФ пояснив, що він і Путін виросли у Санкт-Петербурзі, тоді Ленінграді, отримали освіту на одному юридичному факультеті, "з однією атмосферою, в радянський період".

"Хоча мій колега, Володимир Володимирович Путін, вчився у 70-ті роки - це одна ситуація. Я навчався у період, який почався ще у брежнєвські часи і закінчився за часів Горбачова. Там були, звичайно, свої нюанси", - зазначив Медведєв.

"Але тим не менше рівень освіти, кваліфікація викладачів, певні життєві цінності, здатності, які дає університет, бажання їх застосовувати на практиці, коло спілкування - це все дуже близько", - заявив він.

"І тому, коли нас малюють весь час різними фарбами: один - "молодий ліберальний юрист", а другий - "шпигун", це неправильно, тому що у нас дійсно однакове сприйняття дуже багатьох речей у житті", - підкреслив президент РФ.

Крім того, Медведєв заявив, що у відповідь на перегляд Сполученими Штатами планів щодо ПРО, Росія буде уважніше ставитися до стурбованостей американської сторони, але не піде на примітивні компроміси і розміни.

"Якщо наші партнери чують якісь наші заклопотаності, ми, звичайно, будемо більш уважно ставитися до їх занепокоєння. Це не означає примітивних компромісів і розмінів", - сказав Медведєв.

Президент РФ зазначив: "Ми досить дорослі люди, щоб не обумовлювати одне рішення іншим". "Але, звичайно, у політиці завжди є рахунок очок. Це теж очевидно", - заявив він.

Також Медведєв сказав, що Росія буде вступати до СОТ в рамках митного союзу разом з Білоруссю і Казахстаном або окремо.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування