Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко збирається переписати свій бюджет?

Субота, 19 вересня 2009, 16:47

У проекті бюджету 2010 року необхідно передбачити кошти для надання держгарантій на залучення інвестицій для розвитку морських і річкових портів України.

Про це заявила прем`єр Юлія Тимошенко в Одесі під час круглого столу з керівниками портів, галузевих профспілок, органів виконавчої влади і учених, повідомляє УНІАН.

Крім того, вона зазначила, що такі кошти мають бути передбачені й в бюджеті цього року.

Реклама:

"У законі про бюджет на 2009 рік і в проекті закону на 2010 кожного разу необхідно передбачати спеціальну статтю бюджету, що стосується залучення за рахунок надання державних гарантій відповідних дешевих і довгострокових кредитних ресурсів", - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що на сьогоднішній день в Україні не реалізуються серйозні проекти для розвитку портів. "На жаль, зараз у нас немає гарних проектів", - сказала Тимошенко.

Прем’єр також зазначила, що в разі потреби держава зможе взяти на себе виплату відсотків за кредитами, які будуть найбільш важливі та перспективні для розвитку портів.

ВІДЕО ДНЯ

Тимошенко сказала, що, перш за все, необхідно розширювати території портів і для цього необхідно спростити процедуру надання земель.

Вона зазначила, що основні фонди портів на сьогоднішній день мають високий ступінь зношеності і вимагають ремонту.

Також Тимошенко вважає, що необхідно посилити роботу із забезпечення безпеки мореплавання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування