Завгосп Ющенка переживає, що Тимошенко влаштує розпродаж

Неділя, 20 вересня 2009, 12:02

Можливий перерозподіл власності Держуправління справами може призвести до зменшення її чисельності.

Про це заявив керівник ДУС Ігор Тарасюк, повідомляє "Дзеркало тижня".

На його думку, якщо навіть об'єкти ДУС будуть прозоро приватизовані, це буде вкрай неефективним використанням коштів в силу негативної динаміки на ринку нерухомості.

"Будь-який переділ власності, веде до порідіння її чисельності. Тим більше у форматі виборів", - упевнений чиновник.

При цьому Тарасюк вважає, що сумніви Кабміну в ефективності та прозорості використання держмайна ДУС можуть бути частиною плану з продажу об'єктів, які належать держуправлінню.

"Це вже не просто піар. Це ще й бажання замаскувати дірки бюджету. А тепер просто уявіть собі, що мова йде про три готелі, що стоять на лінії Хрещатика. Хіба недостатня мотивація для Кабміну?", - сказав він.

"Але в сьогоднішній економічній ситуації об'єкти продавати не можна. Підуть за безцінь", - підкреслив Тарасюк.

Керівник ДУС також категорично відкидає звинувачення в непрозорості передачі в оренду приватній фірмі державного "Президент-готелю".

"Ми віддали в оренду не готель, а частину рухомого і нерухомого майна. Терміном на 15 років. З правом відклику при першій нашій вимозі. На суму 130 мільйонів. Оцінку майна проводив ФДМ. Орендна плата, відповідно до інструкції, складає 22 відсотка (26 млн.) на рік", - повідомив Тарасюк.

На його думку, ще однією причиною посиленої уваги Кабміну до функціонування Держуправління справами є бажання дискредитувати діючого президента напередодні виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування