Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко просить бути жорсткішими з п’яницями

Неділя, 20 вересня 2009, 14:18

У Донецькій області поки що не вилучені водійські права майже у 500 осіб за керування у нетверезому стані.

Про це повідомив на прес-конференції міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Він зазначив, що в Донецькій області виявлено ряд недоліків у роботі ДАІ, зокрема негативний показник притягнення до відповідальності, передбаченій законодавством, осіб, які перебували в стані алкогольного сп`яніння за кермом автомобіля.

"На жаль, тільки один з 10 п`яниць за кермом одержує рішення суду про вилучення в нього водійського посвідчення", - сказав Луценко.

"Але ще більше мене хвилює те, що майже півтисячі водіїв, у яких за рішенням суду мали вилучити посвідчення, все ще їздять за кермом з цими документами", - додав міністр.

Він вважає, що цей факт безкарності несе смертельну небезпеку для всіх учасників дорожнього руху.

"Тому звертаюся до суду: збільшити принциповість і жорсткість до осіб, які в стані сп`яніння перебували за кермом, а отже, створювали смертельну небезпеку", - сказав Луценко.

"Насамперед, я, звичайно, звертаюся до начальника ДАІ і очікую під його персональну відповідальність впродовж місяця забезпечити стовідсоткове вилучення водійських посвідчень відповідно до рішення суду", - додав він.

Крім того, міністр зажадав від донецької міліції, щоб всі справи про економічні злочини, виявлені минулого року, були направлені до суду до кінця цього року.

Він зазначив, що не бачить в регіоні "чіткої картини відповідальності посадовців, причетних до розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах".

"Результат як би й є: це близько 400 кримінальних справ порушено за розкрадання бюджетних коштів з сумою більш як 100 тис. грн. і близько 100 кримінальних справ - за розкрадання понад 1 млн. грн.", - пояснив Луценко.

"Проте, я не бачу руху цих справ з обвинувальними висновками до суду – як по лінії міліції самостійно, так і через прокуратуру", - зазначив він.

Глава МВС заявив, що в цих питаннях "не вистачає конкретності", і зажадав довести всі порушені кримінальні справи за економічними злочинами до швидкого логічного завершення – до передачі їх до суду.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування