Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв щиро вважає, що у нього є право повчати Україну

Неділя, 20 вересня 2009, 16:22

Основною лінією поведінки президента Віктора Ющенка є "антиросійська позиція".

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю CNN, повідомляє прес-служба Кремля.

"Що мені не подобається? Це те, про що я сказав у своєму недавньому відеозверненні і в своєму листі на ім'я президента Ющенка", - зазначив президент РФ.

"Мені не подобається тільки одне, що основною лінією політики у діючого керівництва, я маю на увазі у даному випадку президента країни, мого колегу, стала антиросійської позиція", - заявив Медведєв.

"І що б там не говорили, я абсолютно впевнений в тому, що це основна лінія поведінки", - підкреслив він.

"Це дуже прикро і неправильно, тому що ми настільки близько пов'язані народи, що кожен, хто намагається вбити клин між двома народами, робить помилку, якщо не сказати злочин перед майбутніми поколіннями", - вважає президент РФ.

Медведєв зазначив, що його звернення до Ющенка "мало тільки один сенс - щоб українські політики, перш за все президент, задумався про цю політику".

"Мені не дуже подобається те, що в Україні відбувається героїзація, як прийнято говорити, нацистських злочинців", - заявив він.

"Взагалі-то ми колись всі разом боролися проти нацизму. Це розуміють в інших країнах, але чомусь не хочуть розуміти деякі українські керівники. Я маю право на такі оцінки, тому що це спільний виклик, спільна загроза", - сказав президент РФ.

"Тому є речі, які насправді є важливими для майбутнього наших відносин. Ми нічого не нав'язуємо, ми ні до кого не звертаємося", - зазначив Медведєв.

"Я спеціально говорив, я навіть не апелюю до народу України, тому що у народу України є своє керівництво. Але, як керівник країни, я повинен заявити позицію своєму колезі", - вважає він.

"З урахуванням того, що там відбувалося і відбувається, мені довелося ухвалити неприємне рішення не відправляти, тимчасово поки, нового посла в Україну, щоб наші українські колеги все-таки задумалися про наслідки такого курсу", - заявив Медведєв.

Крім того, президент РФ вважає за необхідне провести в Україні референдум з питання вступу до НАТО.

"Я не є фахівцем у галузі українського законодавства, але, якщо б мені доводилося ухвалювати подібні рішення, а мова йде про входження до військового блоку, я вважав би, що з таких питань прийнято консультуватися з населенням", - сказав він.

"Звичайно, це їх суверенні права, але, наскільки я знаю, значна частина українських політиків дотримується саме такої позиції, як і я: для вступу в НАТО потрібен референдум. А те, що нинішній президент так не вважає, ну це його справа", - заявив Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування