Медведєв просить НАТО подумати і відмовитися від України

Неділя, 20 вересня 2009, 16:37

Президент РФ Дмитро Медведєв сподівається, що НАТО задумається про доцільність входження до альянсу України та Грузії.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN, повідомляє прес-служба Кремля.

"Що стосується України і Грузії, тут все просто. Я вважав і вважаю, що такі рішення повинні прийматися на основі суверенного рішення відповідних держав", - заявив Медведєв.

"Україна: там не було ніякого референдуму. Там є певні результати прогнозів ставлення народу до цієї теми", - сказав президент РФ.

"Дві третини населення країни не підтримують вступ до НАТО, а окремі керівники України з наполегливістю, гідною кращого застосування, постійно заштовхують державу в НАТО", - зазначив він.

"Якщо це робити, то тоді необхідно провести референдум, необхідно провести процедури. Хоча для нас це було б не кращим рішенням з цілком зрозумілих причин", - сказав Медведєв.

Він заявив, що Росія має "рівні, нормальні відносини з НАТО". "Зараз вони стабілізовані після важкого періоду минулого року. Ми хочемо їх розвивати і далі", - підкреслив президент Росії.

"Але не потрібно забувати, що НАТО - це все-таки військовий блок і його ракети спрямовані в російський бік", - нагадав він.

"І від того, що кількість країн, які входять до НАТО, все розширюється і розширюється і підходить до наших кордонів, ми не відчуваємо жодних позитивних емоцій, нам це не подобається, і ми відкрито про це говоримо", - заявив Медведєв.

"Потрібно займатися європейською безпекою. Давайте просувати спільні інститути. Мені здається, що ось про це потрібно замислитися", - зазначив він.

"І ця позиція, до речі, як мені видається, знаходить розуміння у низки європейських держав, які пропонують не форсувати вступ до НАТО тих країн, які до цього не готові", - сказав президент РФ.

Медведєв висловив побажання, "щоб ще й саме НАТО задумалося: а чи здатна в цьому випадку організація керувати такою кількістю країн, у яких така кількість внутрішніх проблем?".

"Якщо це робиться на зло Росії, ну тоді можна й інші країни прийняти в НАТО, але я сподіваюся, що все-таки не ця мотивація присутня у керівництва Північноатлантичного альянсу", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...