Медведєв каже, що Путін може спати спокійно

Неділя, 20 вересня 2009, 17:43

Президент РФ Дмитро Медведєв не збирається звільняти прем'єра Володимира Путіна і його уряд.

Про це він заявив в інтерв'ю CNN, коментуючи зауваження журналіста щодо існуючої думки, що реальна влада в РФ зосереджена в руках Путіна, а Медведєв - "церемоніальний фасад", повідомляє прес-служба Кремля.

"Цілком ймовірно, ті, хто розмірковує так, повинні сказати наступну фразу: чинний президент країни все нам доведе тільки в одному випадку, якщо він звільнить уряд", - сказав він.

"Я не збираюся цього робити, тому що мені комфортно працювати і з урядом, і з Путіним. От і все", - заявив Медведєв.

"Все інше, розумієте, не має сенсу про це говорити, але в нашій країні все так забюрократизовано, що ніхто навіть пальцем не ворухне без того, поки я не підпишу документ, навіть якщо вони по-різному оцінюють когось", - сказав президент РФ.

На питання, чи є Медведєв "насправді босом Путіна", він відповів: "За Конституцією в країні є тільки один верховний головнокомандувач, є тільки один гарант виконання Конституції, є тільки один глава держави - це президент".

Також Медведєв заявив, що вони з Путіним "домовляться", хто з них буде балотуватися на наступний президентський термін.

"Коли, припустимо, партія приймає рішення висунути когось на посаду президента, вона виходить з того, які кондиції у цієї людини, наскільки він є прохідним, чи здатний він перемогти", - зазначив президент РФ.

"При цьому повинні враховуватися звичайні показники, у тому числі рейтинг. Ну у нас поки нормальний рейтинг з ним. Тому ми домовимося, це точно", - вважає Медведєв.

Крім того, він заявив, що система протиракетної оборони повинна бути глобальною.

"Питаннями протиракетної оборони не можна займатися ізольовано двом-трьом країнам. Ці питання глобальні", - сказав Медведєв.

"Ми зараз говорили про проблеми на Близькому Сході, є проблема Північної Кореї, низка інших проблем", - зазначив він.

"Тому захист повинен мати глобальні вимірювання, а не складатися з якоїсь невеликої кількості ракет, які перш за все долітають до нашої території і не покривають інші відстані. Я сподіваюся, що це наші американські партнери почули", - заявив президент РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування