Віра Іванівна озвучила умови Ющенка депутатам

Неділя, 20 вересня 2009, 20:04

Президент Віктор Ющенко відкликає подання до КС щодо закону про вибори президента, якщо Верховна Рада внесе зміни до нього.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко.

"Верховна Рада абсолютно спроможна зібратися і внести зміни до вже існуючого закону про вибори, оскільки тільки лінивий не говорить про проблеми окремих статей цього закону", - зазначила вона.

Ульянченко наголосила, що президент відкликав би своє подання до Конституційного Суду, "якщо б це все було зроблене у залі Верховної Ради і воно задовольнило би повністю усі позиції, про які говорив президент, і ці позиції не йшли б у розріз з Конституцією".

Вона підкреслила, що "президент жодного разу не сказав про скасування всього закону про вибори".

"У законі є багато позитивного. Але там є певні статті, які абсолютно не відповідають міжнародним нормам, які не гарантують права і обов’язки громадян, які суперечать Конституції і саме до цих статей президент мав претензії", - зазначила Ульянченко.

Вона заявила, що можливе скасування Конституційним Судом окремих норм нової редакції закону після початку передвиборчої кампанії "не вплине на виборчий процес, і про це вже декілька разів говорили і представники ЦВК".

Також, коментуючи заяви про те, що не ухвалення держбюджету на наступний рік може призвести до зриву виборів президента через недофінансування, глава секретаріату сказала: "Це теж технологія, це теж залякування, це теж певні механізми впливу, у тому числі на процес виборів".

Як відомо, раніше заступник Ульянченко Ігор Попов заявив, що не ухвалення парламентом держбюджету-2010 є загрозою для проведення президентських виборів.

Крім того, коментуючи питання щодо всенародного обговорення президентського проекту Конституції, глава секретаріату сказала: "Ми не сподіваємося і ніколи не говорили про те, що Конституція буде змінена до президентських виборів, розуміючи усі процедурні питання".

"Ми хочемо показати, що проект Конституції президента – це не проект під президентські вибори", - зазначила Ульянченко.

"Дуже цікаві пропозиції є – і національні збори зібрати, і на референдумі ухвалити, деякі навіть говорять, що й Верховній Раді можна це довірити. Ми зберемо пропозиції, побачимо, яких буде більше і потім президент таким способом буде реагувати на те, як має прийматися Конституція", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування